Siirry pääsisältöön

Pakastetun alkion siirto

Niin vain koitti uusi alkionsiirtopäivä. Sekä kuun että kierron 16. päivänä kohtuuni siirrettiin BB-luokan blastokysti. Biologit luokittelevat - jostain syystä - alkioita luokkiin asteikolla A-D. Luokista ei vain yleensä haluta puhua asiakkaille, koska ne aiheuttavat turhaa spekulaatiota ja painetta. Raskaus voi kuulemma hyvin alkaa niin A- kuin D-luokan alkiosta. Ja kuulemma sellaisia alkioita ei edes pakasteta, joihin ei uskota. Heti saavuttuani toimenpidehuoneeseen sain kuulla hyviä uutisia: Kaksi morulavaiheeseen jäänyttä alkiota olivat jatkaneet kasvuaan. Toinen niistä siis pakastettiin uudestaan ja toinen siirrettiin kohtuuni etsimään itselleen oikeaa kohtaa aloittaa kasvunsa ihan oikeaksi ihmiseksi. Valmiiksi pakkasessa oli yksi blastokysti. Nyt meillä on siis pakkasessa yhteensä vielä kaksi kaunista blastokystiä.

Jouduin menemään siirtoon yksin, koska koronavirustilanteen vuoksi klinikoille ei saa tulla tukijoukkojen kanssa. Itselläni oli kuitenkin onnekkaasti tuttuja matkassa, koska erään tuttuni kanssa alkionsiirtomme, kummankin toinen sellainen, osui tällä kertaa samalle päivälle, peräkkäisille ajoille. IVF-siskous ja -ystävyys ansaitsisi ihan oman blogikirjoituksensa. Meidänkin matkaamme on osunut suorastaan käsittämättömiä yhteensattumia. Tätä viimeisintä vaihetta olemme kulkeneet aivan samoja aikaratoja. On ylipäänsä ihme, että törmäsimme aikanaan klinikan odotusaulassa. Myös muut lapsettomuutta läpikäyvät ystävät, vertaistuen muut kanavat ja niiden tuoma tuki ansaitsevat tulla puhutuiksi. Annan kunniani niille kirjoitetun tekstin muodossa joku kerta.

Nyt alkaa sitten vimmatusta oireiden tulkitsemisesta täyttyvät 11 päivää. Yritän keksiä itselleni kaikenlaista kivaa puuhaa tälle ajalle, jotta keskittyisin muihinkin asioihin. Käy nopeasti tylsäksi oireiden tarkkailu, jos se on ainoa tekeminen ihmisellä. Olo ja mieli ovat yllättävät rauhalliset, toiveikkaat ja odottavaiset. Kunpa tällä kertaa saisin edes haaveilla raskauden alkaneen. Viime kierrossa kun niin nopeasti lakkasin uskomasta koko siirron onnistumiseen. Oikeassahan olinkin. Kehoni on vain siitä oikukas, että mahassani nippailee normaalistikin. Suolisto siellä ilmoittelee toiminnastaan. Jospa tulisi muutama oikein kunnon vihlaisu. Myös rintojen aristusta odotan. Tällä kertaa mielenkiintoista on se, että Terolutit ja Ovitrelle eivät ole saaneet aikaan vielä kummempia tuntemuksia. Tästedes kaikki uusi oireilu siis todennäköisesti herättävät toiveita, mikä ei kyllä haittaa yhtään.

Eilen innostuin ajatuksesta kirjata ylös kokonainen kierto vaiheineen. Kirjoittaa muistiin päiväkohtaisesti tuntemuksia, kokemuksia ja ajatuksia aina kunkin kierron päivän ajalta. Nyt tietenkin toivon, ettei sellaiselle hetkeen tulisi mahdollisuutta. Mutta jos käy niin onnettomasti, ettemme tule raskaaksi tästä alkionsiirrosta, voisin seuraavasta kierrosta koota kiertopäiväkirjan. Ai niin, uskalsin kysyä lääkäriltämme ajasta, jona olisi odotettavaa tulla raskaaksi IVF-hoidoissa. Hän kertoi raskauden yleensä alkavan viimeistään kolmannen alkionsiirron tuloksena. Mikäli niistä ei tule raskaaksi, pysähdytään pohtimaan seuraavia tutkimuksen kohteita (esimerkiksi kohdun limakalvon vastaanottokyky ERA-tutkimukselle). Tämä kolmen alkionsiirron rajapyykki luo toivoa ja eräänlaista ryhtiäkin tähän yritykseen.

Nyt siirrän kaikki ajatukseni ja rukoukseni korkeimmalle, että tämä alkionsiirto olisi meidän siirtomme. Tartuhan pieni blastokysti lujasti matkaamme - me odotamme sinua sylit auki! ❤️

Kommentit

  1. Tarrasukkia sinne! Jännittävää, onko ollut vielä mitään oireita? Milloin aiot testata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 No eipä oo kyllä taaskaan ollut mitään oireita. Se vähän madaltaa toiveikkuutta. Testaan vasta testipäivänä eli ensi viikon maanantaina. Sen oon kuitenkin päättänyt, etten katso paperiin pyyhittäessä. Mulla kun alkaa usein Teroluteista huolimatta tiputteluvuoto. Jospa saisin elellä haaveissa, että onkin vain oireeton varhainen tie mulla. Toiveiden elättelyä, mutta ei kai se väärin ole. Mikä tilanne siellä, olitteko julkiselle jonossa - joka on nyt ihan pysähtynyt, inhottava tilanne?

      Poista
    2. Mun mielestä hyväkin jos jaksaa pitää toivoa yllä ja oikeastihan monet, oisko jopa puolet alkuraskauksista on oireettomia. Ja vielä sullekin voi tulla oireita kun testipäiväänkin vielä aikaa. Toivotaan et plussa tulee kuitenkin maanantaina tuli oireita tai ei! Täällä oltiin jo aloitettu hoitoa kunnes se tosiaan keskeytettiin ja julkinen tauolla määrittelemättömän ajan.

      Poista
  2. Mahtavaa, että teillä onnistui alkion siirto. Paljon onnea matkaan ja toivottavasti saadaan maanantaina lukea plussauutisia <3 tsemppiä viimeisiin piinapäiviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Emma! Toivottavasti siellä jaksellaan olosuhteisiin nähden mukavasti. Luitko jo uusimmat koronapäivitykset Simpukan sivuilta? 😍

      Poista
    2. Epätoivoiselta tuntui vielä eilen päivällä, kun merkkiäkään hoitojen näkymisestä ei ollut. Illalla onneksi huomasin tämän uutisen ja mieli on ollut huomattavasti korkeammalla. Toivottavasti pian käynnistyisi julkisellakin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommentteja. Jätä sellainen ihmeessä. ❤️

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni ensimmäinen plussa

Raskaustesti oli positiivinen. Näky sai aikaan onnenkyyneleet ja epäuskoa. Enpä oikeasti ollut uskonut näkeväni tätä päivää. Sen lauantain leijailimme pilvissä. Tuntuu, että raskausoireet kytkeytyivät päälle sinä samana päivänä. Mielellä on sitten iso vaikutus kehollisuuteen. Alkuun nännit olivat arat ja olo olikuumeinen. Lämmöt olivatkin muutaman päivän hieman koholla. Ne huitelivat 36.5-36.8 asteen välimaastossa.  Sitten tuli maanantai. Kaksi päivää testin teon jälkeen olo muuttui kertalaakista. Nännien arkuus oli tipotiessään, vatsa turposi palloksi ja olo oli todella omituinen. Ahdistuin ja olin aivan varma, että tämä oli nyt tässä. Sinä yönä oli vaikea nukahtaa. Onneksi puoliso tuki olemalla läsnä vieressäni ja silitteli selkää. Sain unen päästä kiinni ja nukuin sikeästi aamuun asti. Seuraavana päivänä googlettelin oireiden hiipumisesta. Lopputulema oli se, että oireista tai niiden puutteesta ei kertakaikkiaan voi päätellä yhtään mitään. Tilanne voi olla hyvä tai huono. Nyt ei aut

Raskauden ensimmäinen kolmannes

Se tuli täyteen mittaansa kuin vaivihkaa itsenäisyyspäivän aattona lauantaina 5.12. Kaksi päivää ennen ensimmäistä kunnallista seulontaultraa. Perjantaina osuin työpaikalla väärään paikkaan täydellisen vääränä hetkenä. Jouduin lähes pakon edessä, kummallisten sattumien saattelemana kertomaan raskaudestani esihenkilölleni. Hän ainakin vaikutti kovin onnelliselta puolestamme. Kertoi myös etsivänsä minulle heiltä jo muualle joutavan kotidopplerin komeron perukoilta. Viikonloppu oli tuskainen. Olin aivan varma karman kostamisesta. Olinhan kertonut raskaudesta viimeisen viikon aikana useammillekin ihmisille. Suurimman osan uutisista olimme kyllä sopineet säästävämme nt-ultran jälkeiselle viikolle. Perheemme taas eivät tiedä tästä salaisuudesta, tai oikeastaan kahdesta sellaisesta, vielä mitään. Heitä odottaa melkoinen yllätys sitten jouluna. Ultran jännittäminen yhdistettynä taikauskoisuuteen ja viikonloppuna huonontuneeseen oloon ei ollut kiitollisin kombinaatio. Aloin jo varautua siihen,

Huolellista pohdintaa

Serkkuni vaimoineen sai juuri tyttären. Kauniin, pienen, hyvin sievän pienen kurttunaaman. Kuva ei herättänyt minussa juuri mitään tuntemuksia. Ei liikutusta, ei sen suurempaa iloa toisten puolesta. Totesin kyllä vauvan olevan oikein suloinen. Tämä tunteettomuus on kalvanut minua läpi tämän raskauden. Toki voin järjellä ymmärtää olevani iloinen kaikista syntymistä, mutta että se tunne kulkisi välittäjäaineiden avulla tietoisuuteeni on sitten eri juttu. Mainistin tästä miehelleni. Punnitsin ääneen, voisiko tähän viileään tunneilmastoon vaikuttaa meidän taustamme lapsettomuuden kanssa. Puolisoni mielestä se on hyvin mahdollista ja jopa todennäköistä. "Ja huomaatko, sehän näkyy puheissasi muutenkin. Sinun on edelleen vaikea luottaa siihen, että tämä raskaus vielä päättyy onnellisesti." Ja kun tämä otettiin esille, minua alkoikin itkettää. Se paljasti sisimpäni. Sen, että asia on edelleen kipeä käsiteltäväksi ja ehkäpä juuri siksi on hyvin hankala romantisoida lastensaamista. Kai