Siirry pääsisältöön

Pikavisiitti ja -kuulumiset

Tuli mieleen pistäytyä kirjoittamaan vähän kuulumisia runsaslukuiselle seuraajajoukolleni. Tai sitten ihan vain itselleni. On perjantai, joka on viime aikoina tullut hurjan nopeasti vastaan uudestaan. Aika kuluu nopeaan, elämä rakastaa kiiruhtamista. Jopa nyt, kun odotan kuukautisten eli hoitokierroksen alkua kuin uutta kuuta nousevaa. Ajan vääjäämätön valuminen käsistämme on surullistakin. Eniten suren äitiäni, jota sairaus on selvästi vienyt huonompaan suuntaan viime vuoden aikana. Haluaisin jo kovasti, että äiti ja kaikki muutkin rakkaat saisivat iloita kanssamme uutisista perheenlisäyksestä. Ja mitä pikemmin onnistumme tulemaan raskaaksi, sitä pidemmän aikaa oma lapsemme saa tuntea isovanhempansa.

Olen edelleen ihmeellisen toiveikas, luottavainenkin onnistumisemme suhteen. Samalla kuitenkin huomaan, etten ajattele lapsen saamista konkretian tasolla ollenkaan. En esimerkiksi osaa hahmottaa sitä, että jo vuoden kuluttua voin hyvin olla tulossa äidiksi. Tai että meillä saattaa silloin jo olla oma lapsi sylissämme. Se on käsittämätön ajatus. Samalla kuitenkin luotan siihen, että näin tulee käymään. Ehkä mieli suojaa itseään ajattelemalla asiaa vasta hyvin pinnallisesti.

Olin iloinen huomatessani, että eräs minulle tuntematon henkilö on aloittamassa hoitotaivaltaan ensi- tai maaliskuussa. Olemme myös ajatelleet käydä Simpukka ry:n seuraavassa lapsitoive-tapaamisessa. Tarve vertaistuelle on nyt kova. Jodelin lapsettomuus-ryhmä on päivittäinen katekismukseni. Siellä kuitenkin häiritsee se, ettei ihmisistä tule millään tavalla tuttuja. Edes anonyymeina. Ihmisillä ei ole nimimerkkejä, vaan heillä on aina sattumanvaraisesti tullut järjestysnumero kommenttinsa taustalla. Järjestysnumero vaihtuu aina keskustelusta toiseen.

Olen hyvin onnellinen ja kiitollinen myös eräästä ystävästäni. Hänellä on jokseenkin samankaltainen tilanne kanssani. Jaamme lapsettomuuden tuskan ja monenkirjavan tunteiden joukkion. Pystymme puhumaan aiheesta avoimesti.

Tapasin tänään kummilastani ja heittäydyin lähes kolmeksi vartiksi heppaleikin lumoihin. Lupasin, että kummilla on tänään hyvää heppaenergiaa puolisen tunnin verran, mutta kiva leikki venähtikin siitä pidemmäksi. Leikissä on aina sama kaava: Rakennamme tallin. Käymme yöunille, jotka alkavat aina varsan selän silityksellä. Aamun koitettua varsa pyytää päästä kirmaamaan laitumille kavereittensa kanssa. Tamma vannottaa, että varsa ei sitten saa karata. Varsa kuitenkin aina karkaa ja sitten sitä täytyy etsiä yhdessä orin ja eläintenhoitajan kanssa (mikäli nämä ovat leikissä mukana). Tänään varsa löytyi yhä uudelleen ja uudelleen syömästä ihmisten tahalleen tielle jättämiä porkkanoita parempiin suihin. Porkkanat olivat ansa, koska ihmiset halusivat itselleen sen valioyksilön. Onneksi varsa kuitenkin aina palasi tamman ja orin luo. Jotain perustarpeiden tyydyttämistä leikki tuntuu aina edustavan. Suloinen kummilapseni ansaitsee sen kaiken. Olisipa mahtavaa leikkiä vastaavanlaisia ihan omia leikkejämme omankin lapsemme kanssa. Leikissä on taikaa!

Perjantai. Puoliso tulee pian kotiin. Tästä alkaa hyvä viikonloppu. Oikein hyvää, nautinnollista, rentouttavaa ja kaiken parantavaa viikonloppua jokaiseen kotiin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni ensimmäinen plussa

Raskaustesti oli positiivinen. Näky sai aikaan onnenkyyneleet ja epäuskoa. Enpä oikeasti ollut uskonut näkeväni tätä päivää. Sen lauantain leijailimme pilvissä. Tuntuu, että raskausoireet kytkeytyivät päälle sinä samana päivänä. Mielellä on sitten iso vaikutus kehollisuuteen. Alkuun nännit olivat arat ja olo olikuumeinen. Lämmöt olivatkin muutaman päivän hieman koholla. Ne huitelivat 36.5-36.8 asteen välimaastossa.  Sitten tuli maanantai. Kaksi päivää testin teon jälkeen olo muuttui kertalaakista. Nännien arkuus oli tipotiessään, vatsa turposi palloksi ja olo oli todella omituinen. Ahdistuin ja olin aivan varma, että tämä oli nyt tässä. Sinä yönä oli vaikea nukahtaa. Onneksi puoliso tuki olemalla läsnä vieressäni ja silitteli selkää. Sain unen päästä kiinni ja nukuin sikeästi aamuun asti. Seuraavana päivänä googlettelin oireiden hiipumisesta. Lopputulema oli se, että oireista tai niiden puutteesta ei kertakaikkiaan voi päätellä yhtään mitään. Tilanne voi olla hyvä tai huono. Nyt ei aut

Raskauden ensimmäinen kolmannes

Se tuli täyteen mittaansa kuin vaivihkaa itsenäisyyspäivän aattona lauantaina 5.12. Kaksi päivää ennen ensimmäistä kunnallista seulontaultraa. Perjantaina osuin työpaikalla väärään paikkaan täydellisen vääränä hetkenä. Jouduin lähes pakon edessä, kummallisten sattumien saattelemana kertomaan raskaudestani esihenkilölleni. Hän ainakin vaikutti kovin onnelliselta puolestamme. Kertoi myös etsivänsä minulle heiltä jo muualle joutavan kotidopplerin komeron perukoilta. Viikonloppu oli tuskainen. Olin aivan varma karman kostamisesta. Olinhan kertonut raskaudesta viimeisen viikon aikana useammillekin ihmisille. Suurimman osan uutisista olimme kyllä sopineet säästävämme nt-ultran jälkeiselle viikolle. Perheemme taas eivät tiedä tästä salaisuudesta, tai oikeastaan kahdesta sellaisesta, vielä mitään. Heitä odottaa melkoinen yllätys sitten jouluna. Ultran jännittäminen yhdistettynä taikauskoisuuteen ja viikonloppuna huonontuneeseen oloon ei ollut kiitollisin kombinaatio. Aloin jo varautua siihen,

Huolellista pohdintaa

Serkkuni vaimoineen sai juuri tyttären. Kauniin, pienen, hyvin sievän pienen kurttunaaman. Kuva ei herättänyt minussa juuri mitään tuntemuksia. Ei liikutusta, ei sen suurempaa iloa toisten puolesta. Totesin kyllä vauvan olevan oikein suloinen. Tämä tunteettomuus on kalvanut minua läpi tämän raskauden. Toki voin järjellä ymmärtää olevani iloinen kaikista syntymistä, mutta että se tunne kulkisi välittäjäaineiden avulla tietoisuuteeni on sitten eri juttu. Mainistin tästä miehelleni. Punnitsin ääneen, voisiko tähän viileään tunneilmastoon vaikuttaa meidän taustamme lapsettomuuden kanssa. Puolisoni mielestä se on hyvin mahdollista ja jopa todennäköistä. "Ja huomaatko, sehän näkyy puheissasi muutenkin. Sinun on edelleen vaikea luottaa siihen, että tämä raskaus vielä päättyy onnellisesti." Ja kun tämä otettiin esille, minua alkoikin itkettää. Se paljasti sisimpäni. Sen, että asia on edelleen kipeä käsiteltäväksi ja ehkäpä juuri siksi on hyvin hankala romantisoida lastensaamista. Kai