Siirry pääsisältöön

Elämäni ensimmäinen plussa


Raskaustesti oli positiivinen. Näky sai aikaan onnenkyyneleet ja epäuskoa. Enpä oikeasti ollut uskonut näkeväni tätä päivää. Sen lauantain leijailimme pilvissä. Tuntuu, että raskausoireet kytkeytyivät päälle sinä samana päivänä. Mielellä on sitten iso vaikutus kehollisuuteen. Alkuun nännit olivat arat ja olo olikuumeinen. Lämmöt olivatkin muutaman päivän hieman koholla. Ne huitelivat 36.5-36.8 asteen välimaastossa. 

Sitten tuli maanantai. Kaksi päivää testin teon jälkeen olo muuttui kertalaakista. Nännien arkuus oli tipotiessään, vatsa turposi palloksi ja olo oli todella omituinen. Ahdistuin ja olin aivan varma, että tämä oli nyt tässä. Sinä yönä oli vaikea nukahtaa. Onneksi puoliso tuki olemalla läsnä vieressäni ja silitteli selkää. Sain unen päästä kiinni ja nukuin sikeästi aamuun asti.

Seuraavana päivänä googlettelin oireiden hiipumisesta. Lopputulema oli se, että oireista tai niiden puutteesta ei kertakaikkiaan voi päätellä yhtään mitään. Tilanne voi olla hyvä tai huono. Nyt ei auttanut kuin odottaa. Maanantaina soitin klinikalle ilmoittaakseni positiivisesta testistä ja varatakseni ajan HCG-verikokeeseen sekä varhaisultraan. HCG testattaisiin heti tiistaina. Sain varhaisultra-ajan perjantaille vajaan kahden viikon päähän. Päätin edetä hengitellen läpi päivien. Mitään muuta en voisi tehdä.

HCG oli yli 8000, yli viiterajojen. Hoitajan mukaan siis oikein hyvä tulos. Itse ihmettelin, miksi mitään ylärajaa pitää olla, jos arvo voi hyvin myös ylittää sen. Turhaa huolestumista aiheutti tämäkin. HCG-arvo oli hienoa kuulla, mutta itse ymmärsin, että eihän se sulje keskenmenon mahdollisuutta, mikäli se olisi alkanut vaikkapa eilen. 

Torstaina huomasin pientä vuotoa pyyhkiessäni vessassa. Vatsassa nippaili omituisesti. Tuntui, että vuoto alkaa. Olin töissä ja sellaisessa paikassa, jossa oli mahdotonta päästä tarkistamaan tilannetta heti. Kun vihdoin pääsin vessaan, alushousuissani ei ollut mitään. Olo vain todella kummallinen. Kun pääsin töistä kotiin, tuli itku. Itkin varmaa keskenmenoa miehelleni. Kerroin hänelle päivällä havaitusta vuodosta. Elämämme suurin unelma oli täyttynyt - olin ensimmäistä kertaa todistettavasti jollain tavalla raskaana - mutta kaikki tuntui kuin painajaiselta.

Perjantaina soitin klinikalle ja kerroin varmuudestani keskenmenon suhteen. Kerroin myös voivani pahoin, olo oli aamusta asti ollut etova. Hoitaja rauhoitteli sen kuulostavan kyllä aika tavalliselta raskausoireilulta. Yritin saada aikaistettua ultraa, mutta emme löytäneet sopivaa ajankohtaa. Pitäydyimme siis aiemmin sovitussa perjantaissa.

Perjantaina 23.10. alkoi siis etova olo, joka kesti non-stopina kolme päivää. Siihen yhdistyi kamala nuha. Nämä oireet ovat aaltoilleet siitä asti. Välillä tulee parempia päiviä, välillä heikottaa taas oikein urakalla. Olen onnistunut saavuttamaan suhteellisen rauhallisen mielen, enkä seuraa niin tiiviisti oireiluita. Tälläkin hetkellä rinnat ovat vähemmän kipeät kuin jokin hetki sitten, mutta mikäs siinä. Kivempi kun ei kolota. Väsymys on läsnä, muttei murskaavana. Iltaisin silmät luppaavat kiinni suht aikaisin ja pitkin päivää tekee mieli oikaista itsensä sohvalle.

Viikon ajan koitin sietää vaihtelevaa oirekuvaa. Lueskelin netistä tarinoita suht oireettomista alkuraskauksista. Omanihan ei kai edes ole ollut sellainen - onhan minua kuvottanut ja armoton flunssa on vaivannut melkeinpä plussasta saakka - mutta jotenkin sitä vain odottaisi joutuvansa oksentelemaan tai saavansa yökköreaktioita tupakansavusta tai hielle haisevasta kanssamatkustajasta bussissa. 

Perjantaina 30.10. koitti vihdoin varhaisultrapäivä. Viikkoja oli tällöin 6+6. Matkalla klinikalle koin elämäni pisimmät minuutit. Kirjoitin kännykkäni muistioon:  "Olen matkalla varhaisultraan. Uskomatonta, mutta niin se on, että 30 minuutin päästä saan tietää, sykkiikö sisälläni toinenkin sydän." Jännitys oli käsinkosketeltavissa.

Kommentit

  1. Hurraa, miten hieno uutinen, onnea mielettömästi teille <3 <3 <3 Varmaan aika normaalia meille lapsettomuudesta kärsineille, että hyviä uutisia on liiankin helppo epäillä. Nyt ei kun vaan nauttimaan siitä olotilasta, joka on työllä ja tuskalla saavutettu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Arvostan kommentteja. Jätä sellainen ihmeessä. ❤️

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yllätyksellinen käänne varhaisultrassa

Sydän hakkasi rinnassa ja hengittäminenkin tuntui hieman raskaalta, kun odottelimme pääsyä lääkärimme ultrattavaksi. Alkuun kyseltiin vointeja, joista kerroin yksityiskohtia säästelemättä. Aika pian pääsin jo riisumaan housujani, siirryimme kohti ultraustuolia. Hyvin pian hahmotin ruudulta, mitä sisältäni löytyi. Ilmeisesti sitä on tullut aika taitavaksi erottamaan follikkelit ja muut kaiken sen mustaharmaan massan seasta. Yksityisellä on vieläpä se etu, että näkee itse kaiken, mitä lääkäri ultraa (en kyllä tiedä, miten tämä toimii julkisella). Joka tapauksessa, aivan kuin olisin jokusen sekunnin katsellut ruutua, että mitähän ihmettä?!  Pian lääkärimme jo sanoi, että täällä sykkii sydän. Se ruudulla vilkkuva valkoinen täplä oli kovin liikuttava näky. Hetkinen, täällähän sykkii myös toinen sydän. Alkioita on kaksi. Epäusko. Naurua. Joko alkio on jakautunut siirron jälkeen kahtia. Tai sitten olemme harrastaneet seksiä PAS-kierrossa otolliseen aikaan niin, että ovulaation induktion seura

Päivä ennen punktiota

Apua miten voi ihmistä jännittää! Jännitys ei ole jatkuvaa ja aktiivista, vaan se on käväissyt kehossa silloin tällöin pitkin päivää. En jännitä toimenpidettä ollenkaan. Jännitän kuitenkin sitä, saadaanko munasarjoista mitään. Ja jos saadaan, niin hedelmöittyvätkö munasolut alkioiksi asti. Edelleen on tosi vaikeaa tavoittaa rauhaisaa ja luottavaista mieltä sen suhteen. Mistä lie nämä pelot kumpuavat. Eilen munasarjoissa tuntui melkoisesti. Kävelimme muutamien kilometrien matkan, minkä lisäksi leikin kummilapsemme kanssa. Ehkäpä nämä aktiviteetit saivat munasarjat ärsyyntymään ja muistuttamaan, että kannattaa hidastaa tahtia. Alavatsa oli illalla kosketusarka ja rakkuloiden olemassaolo tuntui lähes koko ajan, paitsi levossa. Tänään olen kuitenkin ollut lähes oireeton. Onneksi minun ei tarvitse stressata työkuvioista, koska koronan vuoksi olisin kuitenkin etätöissä. Elämme poikkeuksellista aikaa. Monellakin tapaa. Tulen kirjoittamaan tänne punktiokuulumisia heti, kun olen siitä toipu