Siirry pääsisältöön

Mitä meille kuuluu?

Huhtikuu. Hyvänen aika. Siitähän on melkeinpä puoli vuotta, kun viime kerran kävin tänne kirjoittamassa. Tai olen minä tehnyt yhden postauksen siinä välissä, mutta sen olen jättänyt julkaisematta. Sen aiheena on hoitojen kustannukset yksityisellä klinikalla. Ajattelin koota sen vielä ajankohtaiseksi ja päättää sitten, julkaistako vai ei. Rahaa on joka tapauksessa palanut ja paljon.

Tuntui jokseenkin masentavalta palata keväisiin kirjoituksiin. Muistan surreeni toista pieleenmennyttä alkion siirtoa kovasti. Päätimme sen jälkeen pitää kunnon tauon hoidosta. Se osoittautui aivan loistavaksi päätökseksi. Kesällä oli helpompi hengittää kuin aikoihin. Suunnittelimme ja järjestelimme elämämme tärkeintä päivää, hääpäiväämme. Lisäksi saimme uuden perheenjäsenen. Tuossa vieressäni nukkuu nyt pieni koiranpentu, joka ei kyllä ole enää niin kovin pieni. Hän tuli todelliseen tarpeeseen. Niin uskon ja siltä se on useissa hetkissä tuntuu. On ihanaa saada tehdä jotain tosi konkreettista. Kouluttaa pentua, leikkiä sen kanssa, lujittaa suhdettamme ja seurata sen kasvua ja oppimista. Ja tietysti pitää huolta toisesta. Tuo pieni karvakerä on täysin riippuvainen siitä, mitä me hänen vuokseen teemme.

Nyt syksyllä, tai oikeastaan jo kesän puolella heti häidemme jälkeen, tuntui hyvältä käynnistää hoidot uudestaan. Meillähän on (oli) vielä kaksi alkiota pakkasessa. Tuntui vapauttavalta, kun sekä kaksin jäämisen että adoptionkin mahdollisuudet käväsivät puheissamme tuon tuosta. Konkreettisia osoituksia siitä, että tällä kertaa matkaan lähdettiin kaikkea muuta kuin epätoivoisina. Muistan, kuinka yrityksemme alussa pidin äitiyttä myös mahdollisuutena päästä hetkeksi pois liian kuormittavasta työelämästä. Tuhoavaa. Ja sellaiseksihan se osoittautui. Nyt ovat voimat palanneet ihmiskehoon ja -mieleen. Miten upea tunne!

Makasin elokuussa ultrapöydällä. Kysyin lääkäriltämme, onko meillä vielä toivoa. Hän vastasi myöntävästi ja on sitä mieltä edelleen. Siinä kohtaa kyyneleet kirposivat silmiini ja ymmärsin, että kyllä tässä on elämänmittaiset asiat pelissä. Vaikka miten tyyneltä ja rationalistiselta vaikutankaan. Ultrassa kaikki näytti hyvältä, ihan kuten aiemminkin. Alkionsiirtopäiväksi sovittiin - ja nyt käyn tsekkaamassa Omakannan - 3.9.2020. Piinapäivät sujuivat aika rauhallisin mielin. Oireita tuli toki kuulosteltua. Aika pian kuitenkin ajattelin, että ei tässä tälläkään kerralla mitään ole lähtenyt elämään. 

Tunne osui oikeaan. Alkiomme ja kohdun sille huolella sisustama koti valuivat vessanpönttöön keskiviikkona 16.9. Miltä minusta tuntui? Täytyy hieman muistellen palata noihin hetkiin. Alkionsiirtopäivänä sain kuulla rakkaan ystäväni olevan raskaana. Se ei ollut paras mahdollinen hetki kuulla moisia uutisia, mutta yhdessä totesimme, että eivätpä nämä uutiset katso aikaa ja paikkaa. On niin kamalan ristiriitaista tuntea toisten puolesta iloa ja onnellisuutta ja olla samalla hyvin surullinen omasta tilanteesta. Aivan kuin muiden onnelliset uutiset aina hetkeksi laajentaisivat oman epäonnen maksimaalisiin sfääreihin ja oikein mätkisivät sitä kohti kasvoja. Ihan hassu ihmismieli. Onneksi ystäväni oli hyvin empaattinen ja yhdessä myös totesimme, että kaikenlaiset tunteet tällä ennakoimattomalla lapsettomuusmatkalla ovat sallittuja. Epäonnistuneesta alkionsiirrosta huolimatta päätimme, että lähdemme pian yrittämään viimeistä mahdollisuuttamme, pakkasen huuruista toivoamme. Onnistumiseen on ymmärrettävästi aika vaikea uskoa, mutta pääsemmepä sitten tarvittaessa julkiselle jonoon ja kokeilemaan uutta IVF-kierrosta huomattavasti yksityistä edullisemmin kustannuksin. Vielä on toivoa!

Jatkan tämän hetken kuulumisiimme jonain toisena päivänä. Pian, lupaan. Toivottavasti teitä vielä on siellä. Olisi mukavaa, jos jätät itsestäsi jäljen. Iloa ja valoa jokaisen viikkoon! Tänään muuten leijaili ensilumi muutamin kevein hiutalein maahan.

Kommentit

  1. Miten kaunis kirjoitus <3 Ihana kun palasit päivittämään kuulumisia. Ja tosi harmi kun viimeisin siirto ei tuottanut toivottua lopputulosta. Täällä kävi sama juttu, tällä viikolla alkanut tiputteluvuoto varmisti asian. Pakkasessa on vielä vähän toivoa odottamassa kuitenkin, niin ei nyt ihan toivonsa menettänyt olo ole. Samaistun kovasti tuohon, kun kerroit kaivanneesi myös työelämään breikkiä, minulla sama juttu vaikka työ ei tänä syksynä ole ollut erityisen kuormittavaa. Ja tuohon, että hoidot ovat toden totta maksaneet maltaita yksityisellä... Kunpa loppuvuosi olisi tuloksellisempi meille kummallekin hoitorintamalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Toivon kovasti onnenkantamoisia meidän kummankin taipaleelle! <3

      Poista
  2. Ai niin, ja paljon onnea avioliiton satamaan purjehtimisesta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja kiitos! Tämä oli kyllä iso juttu, yksi isoimmista elämässä.

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommentteja. Jätä sellainen ihmeessä. ❤️

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni ensimmäinen plussa

Raskaustesti oli positiivinen. Näky sai aikaan onnenkyyneleet ja epäuskoa. Enpä oikeasti ollut uskonut näkeväni tätä päivää. Sen lauantain leijailimme pilvissä. Tuntuu, että raskausoireet kytkeytyivät päälle sinä samana päivänä. Mielellä on sitten iso vaikutus kehollisuuteen. Alkuun nännit olivat arat ja olo olikuumeinen. Lämmöt olivatkin muutaman päivän hieman koholla. Ne huitelivat 36.5-36.8 asteen välimaastossa.  Sitten tuli maanantai. Kaksi päivää testin teon jälkeen olo muuttui kertalaakista. Nännien arkuus oli tipotiessään, vatsa turposi palloksi ja olo oli todella omituinen. Ahdistuin ja olin aivan varma, että tämä oli nyt tässä. Sinä yönä oli vaikea nukahtaa. Onneksi puoliso tuki olemalla läsnä vieressäni ja silitteli selkää. Sain unen päästä kiinni ja nukuin sikeästi aamuun asti. Seuraavana päivänä googlettelin oireiden hiipumisesta. Lopputulema oli se, että oireista tai niiden puutteesta ei kertakaikkiaan voi päätellä yhtään mitään. Tilanne voi olla hyvä tai huono. Nyt ei aut

Raskauden ensimmäinen kolmannes

Se tuli täyteen mittaansa kuin vaivihkaa itsenäisyyspäivän aattona lauantaina 5.12. Kaksi päivää ennen ensimmäistä kunnallista seulontaultraa. Perjantaina osuin työpaikalla väärään paikkaan täydellisen vääränä hetkenä. Jouduin lähes pakon edessä, kummallisten sattumien saattelemana kertomaan raskaudestani esihenkilölleni. Hän ainakin vaikutti kovin onnelliselta puolestamme. Kertoi myös etsivänsä minulle heiltä jo muualle joutavan kotidopplerin komeron perukoilta. Viikonloppu oli tuskainen. Olin aivan varma karman kostamisesta. Olinhan kertonut raskaudesta viimeisen viikon aikana useammillekin ihmisille. Suurimman osan uutisista olimme kyllä sopineet säästävämme nt-ultran jälkeiselle viikolle. Perheemme taas eivät tiedä tästä salaisuudesta, tai oikeastaan kahdesta sellaisesta, vielä mitään. Heitä odottaa melkoinen yllätys sitten jouluna. Ultran jännittäminen yhdistettynä taikauskoisuuteen ja viikonloppuna huonontuneeseen oloon ei ollut kiitollisin kombinaatio. Aloin jo varautua siihen,

Huolellista pohdintaa

Serkkuni vaimoineen sai juuri tyttären. Kauniin, pienen, hyvin sievän pienen kurttunaaman. Kuva ei herättänyt minussa juuri mitään tuntemuksia. Ei liikutusta, ei sen suurempaa iloa toisten puolesta. Totesin kyllä vauvan olevan oikein suloinen. Tämä tunteettomuus on kalvanut minua läpi tämän raskauden. Toki voin järjellä ymmärtää olevani iloinen kaikista syntymistä, mutta että se tunne kulkisi välittäjäaineiden avulla tietoisuuteeni on sitten eri juttu. Mainistin tästä miehelleni. Punnitsin ääneen, voisiko tähän viileään tunneilmastoon vaikuttaa meidän taustamme lapsettomuuden kanssa. Puolisoni mielestä se on hyvin mahdollista ja jopa todennäköistä. "Ja huomaatko, sehän näkyy puheissasi muutenkin. Sinun on edelleen vaikea luottaa siihen, että tämä raskaus vielä päättyy onnellisesti." Ja kun tämä otettiin esille, minua alkoikin itkettää. Se paljasti sisimpäni. Sen, että asia on edelleen kipeä käsiteltäväksi ja ehkäpä juuri siksi on hyvin hankala romantisoida lastensaamista. Kai